Un nou exercițiu de alarmare

Cerere privind emiterea acordului pentru desfasurarea exercitiilor comerciale
01.02.18
Acțiune de prindere a câinilor vagabonzi
07.03.19
Toate anunțurile

Primăria Dumbrăvița vă reamintește că în cursul acestei dimineți, 6 februarie, a avut loc un exercițiu de verificare a sirenelor de alarmare publică (prealarmă aeriană), exercițiu de alarmare civilă care are loc la nivel național în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

Cetățenii trebuie să cunoască semnificația semnalelor de alarmare specifice acestui exercițiu după cum urmează :

 1. ALARMĂ AERIANĂ – 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.
 2. ALARMĂ LA DEZASTRE – 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.
 3. PREALARMĂ AERIANĂ – 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.
 4. ÎNCETAREA ALARMEI – pt. terminare exercițiu – Sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 1 minut.

1 Comment

 1. RF spune:

  Buna ziua.
  Multumim de informare.
  Ne puteti spune care sunt pasi care umreaza ( ce trebuie facuti de cetateni ) in situatia reala. Ce trebuie sa facem dupa o astfel de alarma?
  Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum la Poliția Locală